PIP 2007 definitief niet, PIP 2008 verplaatst


Op zaterdag 12 april 2008 was de Primus Inter Pares 2007 gepland. Doordat de windgoden niet gunstig gezind waren, zijn de wedstrijden op die dag helaas afgelast. Na overleg tussen de betrokken partijen -het Watersportverbond, 16m2-klassenorganisatie en GWV de Vrijbuiter- is besloten dat de PIP 2007 definitief als niet verzeild beschouwd gaat worden. De eerste keer in 46 jaar historie! De PIP 2008, die gepland stond voor het eerste weekend van oktober (4&5), zal verschoven worden naar voorjaar 2009, net zoals dit afgelopen jaar georganiseerd was. Dit omdat er in meer dan 50% van de gevallen een te kort tijdsbestek is tussen het bekend worden van de Nederlands Kampioenen (veelal pas in september, enkele weken voor de thans geplande PIP-datum) en de reeds geplande (priv