Lekker gezeild!


Op zaterdag zijn alle Rhederlaag wedstrijden afgelast vanwege onweersbuien. Bij Het Kruis van Heeg op de Fluessen waren 3 klasses gestart toen de wedstrijdleiding ook vanwege bliksem de wedstrijd afbrak. Toen de bui was overgewaaid zijn alle 70 deelnemers alsnog gestart. Na 1 uur varen zaten we prompt weer in een onweersbui met een kortstondige 7 Bft. Ik geef toe: ook voor mij even in survival-mode varen. De rest van de wedstrijd ging in een leuke 3 Bft. Na 32 (!) km varen bleek ik de SW klasse gewonnen te hebben.Op zondag wel wedstrijden op de Rhederlaag. s Morgens was het er nog relatief rustig (3 Bft en in de buien 5), maar na de middag was het structureel 5 met uitschieters daar ver boven. De GPS heeft geen nieuwe record snelheid gemeten (slechts 23,5 km/u); daarvoor waren de golven te hoog. Alle heats gewonnen (= als eerste aangekomen), dus alweer met een prijs naar huis! Wat kan je met een Sunfish toch heerlijk veel wind hebben en onvoorstelbaar lekker raggen over de plas!!