Francisco Renna wereldkampioen

1419
Terwijl ik toch echt meende ergens gelezen te hebben dat er 12 races gevaren zouden worden, was na de 9e race gisteren de nieuwe wereldkampioen bekend: Francisco Renna (ARG).
Met name op de dagen met forse wind sloeg hij toe: 4-6-1-1-1-1-3-(14)-7. Helemaal een verrassing mocht dat niet zijn: tijdens de laatste WK op Curacao was hij derde, met ondermeer 2x een eerste en 2x een tweede plaats.
De door mij getipte Amanda Callahan (USA) is 15e geworden, een super prestatie. Het is wel duidelijk dat haar prestaties omgekeerd evenredig zijn met de hoeveelheid wind (hoe meer wind hoe slechter de prestaties).
Voor de Bonaire mannen geldt overduidelijk dat die prestaties recht evenredig zijn met de hoeveelheid wind!! (hoe meer wind, hoe beter de prestaties). Da’s logisch, op de Antillen waait het bijna altijd strak Oost 5.
Lees beslist op Facebook de pagina van de BSSA, daar schrijf Ton -Opa- Nuijten over de belevenissen van “Team Bonaire”, met afstand het meest kleurrijke gezelschap!.