Hoe ben ik gevaren?

Ik ben iemand die graag weet hoe hij gevaren heeft en vooral hoe hard. Welnu: met relatief eenvoudige en goedkope middelen is dat te realiseren. Het begint met de aanschaf van een GPS apparaat. Dat ding moet minimaal 2 dingen kunnen doen: zgn track points opslaan en de mogelijkheid hebben om die dan te kopieren naar een PC. Na wat marktonderzoek kwam ik uit op de Garmin Etrex H, onder de 80 EUR te koop via internet.Het ding is zo goedkoop dat Garmin daar geen software bij levert, dus gebruik ik het (gratis) EasyGPS om de trackpoints naar de PC te halen (als een .GPX bestand). Met dat programma kan je dan eigenlijk al analyseren. Je kan het GPX bestand verder natuurlijk in zon beetje elk GPS programma importeren. Het leukste programma daarvoor is Active GPS (10 EUR): die kan het track pad over Google Earth leggen en deze afspelen (animatie op scherm)! Het programma kan meerdere GPX bestanden inlezen en afspelen, dus je kan bijv een wedstrijd analyse doen….

Hyperlink

/nieuws/rhederlaag 10-7-9.jpg

Previous post 2009 30e Open NK Sunfish – Workum
Next post Hans de Waard wint 1e Rondje Pampus