2014 Zeewedstrijden

Sunfishzee2014-2a
[vlnr Derek Bogaertz, Hans en Koen van der Gulik, Jürgen Schneider en organisator/sponsor Wim van der Gulik ]
Voor de onverwoestbare sunfishklasse, nu al meer dan 60 jaar oud, werd vorige week zondag weer een geweldige wedstrijd georganiseerd. Good Young Wim van der Gulik die het sunfishzeilen aan de wilgen heeft gehangen was er natuurlijk bij toen de wedstrijden die zijn naam dragen werden gezeild. Een prachtdag, goede stevige wind en een leuk competitief veld . De klasse heeft het net als elders in de wereld ( tijdelijk) een beetje moeilijk. Veel concurrerende klassen maar dat zijn we gewend, en die tijdelijke afwezigen keren zo leert de ervaring altijd weer terug naar de ware bakermat.
Bij harde wind weten we dat we twee wereldklasse zeilers hebben dus dat die door Wim zelf gemaakte prijzen zouden winnen lag voor de hand. Maar dat nieuwkomer Derek Bogaertz er met de derde prijs van door ging was een aangename verassing en dat belooft nog veel voor de toekomst.
De wedstrijdleiding had 3 races gepland die startten bij halfweg. (voor de oudgedienden die niet weten waar dat is: halverwege Fuik en Barbarabeach) Van af de start een leuk in-de-winds rak waarna afhankelijk van het parcours een voor de winds rak of een reach rak naar de visboei volgde.
 
Volledige uitslag

Naam R1 R2 R3 Totaal
Hans van der Gulik 1 1 1 3
Jurgen Schneider 2 3 2 7
Derek Bogaertz 3 2 3 8
Tijn van der Gulik 4 4 4 12
Alex Roose 5 6 5 16
Rene Brandt 6 5 DNS 21
Russell Palm 7 7 DNS 24
Mark Gouveneur DNF 8 DNS 28
Maarten Taams DNS RET RET 30
Previous post 21 september: wereldrecord poging
Next post NOR Curacao Regatta 2014