Curacaos kampioenschap 2014

10697432_10203833453171705_3646304677562678683_o
Alex Roose: “Onder perfecte omstandigheden konden we weer het Curacaos Sunfish Kampioenschap houden, dit keer voor de 41e keer in successie. De organisatie was in handen van Pro-sail en dat was te merken ook met name in het woordje Pro wat tijdens dit kampioenschap duidelijk voor Professioneel stond. Theo Freriks en Ivo Dooren waren de mannen die met behulp van startboot, vlaggen, boeien, een toeter en nog wat attributen de deelnemers een perfect weekend gaven. Dit keer werd afgeweken van de traditionele 2 weekenden en lag het accent zwaar op korte banen waarvan er wel 6 werden gevaren. Van zowel de lange banen als de korte banen moest de slechtste worden weggestreept en dat bleek achteraf beslissend voor het kampioenschap. Want in het grote kampioenschap lagen de nummers uiteindelijk 1, 2 & 3 zo dicht bij elkaar dat zelfs na de finish van de laatste race niemand met zekerheid wist wie nu de winnaar zou zijn. Uiteindelijk won onze hoop op toekomstige internationale sunfish glorie, de 16 jarige Derek Bongaertz met name dank zij twee ijzersterke “”bullits”” op het eind. Tweede plaats: Philipine van Aanholt en wedstrijdleider Hans van der Gulik derde.
Het was een kwalitatief zeer sterk veld met een Olympisch spelen ganger, ( Eigenlijk moet ik daar gangster schrijven maar dat staat een beetje maf als je het verkeerd uitspreekt), 3 oud Curaçaose kampioenen, een ex nummer 8 van het WK en ga zo maar door. Zo kon het gebeuren dat de kampioen van 2013 zelfs met uitstekend zeilen niet verder kwam dan een 5e plaats!
Tegelijkertijd was dit het weekend voor het jeugd kampioenschap. De Jeugd heeft de toekomst maar de sunfish ook want vele jeugdigen vielen met beide kampioenschappen in de prijzen.”

Previous post Fam. Schneider wint Bonaire Regatta
Next post Arubaans Kampioenschap 2014