Eugene Hendrikx 5e op het WK

Persbericht Els Kroon

De laatste dag van de races voor het Open Wereldkampioenschap Sunfish kenmerkte zich zoals verwacht door weinig wind. Toch slaagde het race comité er met veel kunst-en vliegwerk in, het parcours voor de drie resterende races op te zetten, tot grote tevredenheid van de zeilers die bij het voltooien van de volledige serie van 12 races, de twee laagste scores mogen wegstrepen.

Dat mondde uit in een top drie uit de Zuid- en Middenamerikaanse landen Peru en Guatamala, die elkaar maar 1 punt ontliepen. Hernández, (zeilnummer 4942) die eerder in de week al twee races op zijn naam schreef, continueerde ook de laatste dag zijn zegetocht en mocht  onder luid gejuich de wisseltrofee in ontvangst nemen. De tweede en de derde plaats gingen respectievelijk naar de Peruaan Renzo Sanguinti en zijn landgenoot Alonso Collantes. Tijdens de prijsuitreiking kregen traditiegetrouw de 10 beste Sunfish zeilers een podiumplaats en een trofee, uitgereikt door de ISCA (International Sunfish Class Association)  bestuursvoorzitter Richard Chapman en organisator Ton Nuijten.

Op de vierde plaats eindigde de Colombiaan Simon Gomez Ortiz ex aequo met de op Curaçao geboren, maar inmiddels in Nederland wonende Eugene Hendrikx, die door een lagere score in de laatste race genoegen moest nemen met de vijfde plaats, maar toch een super mooi resultaat neerzette. De kampioen van 2018, Jean-Paul de Trazegnies eindigde op 6. De top tien werd volgemaakt door de Amerikaan Eugene Schmitt (7) Andre Quitero uit Colombia (8),  Alejandro Mago  (9, Peru) en Matias Rosenberg (10) uit Guatamala. Er waren prijzen voor de jongste en de oudste zeiler en de Chinese zeilster Nancy Huang Yineng kreeg de Marco Polo prijs voor de zeiler die het verst moest reizen om deel te nemen. Vijf deelnemers uit Curaçao eindigden niet onverdienstelijk bij de 21 beste Sunfish zeilers: Tijn van der Gulik, die voor Aruba uitkwam (12) Zijn broer Bas (16) en hun vader Hans (21), Derek Bongaertz (20) en de vorige week gekroonde Curaçaose kampioen Darius Berenos (17).

Volledige uitslag: http://www.sunfishworlds.org/results.aspx?j=2019&e=O

Hoewel de overall kampioen bekend is, is het zeilevenement nog niet voorbij. Aanstaande maandag worden de eerste races gevaren in de categorieën Masters en Youth. De windverwachting voor bonaire is helaas niet best, naar verwachting is het er 3 dagen zo goed als windstil.

Het is allemaal te volgen op http://www.sunfishworlds.org/default.aspx en verder ook -uiteraard Facebook: https://www.facebook.com/sunfishworldsbonaire/? Fotos zijn er natuurlijk ook, die parkeer ik hier: https://www.irista.com/gallery/h71l45yuavoi . En dan zijn er tenslotte nog video’s, die ik hier plaats: https://www.youtube.com/user/Sunfishworlds

Previous post 2019 Sunfish Worlds report – Bonaire
Next post 2019 Sunfish Youth & Master Worlds report