Curacao Kampioenschap 2023

H 50e! Curaçaos Sunfish kampioenschap 2023 was spannend en werd besloten met een zinderende  finale.

Want  dat  er na 7 races aan het  begin van race # 8  nog 4 kanshebbers voor de titel waren was uniek. En dat  speelde zich  allemaal  af in het  weekend van 19 en 20 augustus waar 9  races gepland stonden maar  wegens de extreem lichte winden, vooral op zondag, was dat  niet  haalbaar.

Eddy cs hadden trouwens voor de lunchpauze op zondag weer  een prachtige schaduwplek op Isla Yerba gecreëerd waar  alle zeilers dankbaar gebruik van maakten om voor race 7 weer uitgerust aan de staart te verschijnen.

Zaterdag stond er nog een redelijk briesje, de zondag  echter was de wind echt praktisch op en moest  de wedstrijdleiding  zelfs de eerste race van de dag  uitstellen. Het  was dan ook voor de wedstrijdleiding  een mooie challenge waar ze bekwaam mee omgingen: Zondag zuid / westen “”wind”” van een knoop of één a drie (dus Beaufort 1) waar we de afgelopen maanden elke dag  wel een 5 a 6 Beaufort hadden. Bij de vijf races op zondag  kwam de startlijn bij Yerba te liggen en was het  eerste  kruisrak richting de Yachtclub. De laatste 45 jaar  is dat  niet  voorgekomen bij een Curaçaos kampioenschap Sunfish! En dan de gedenkwaardige ontknoping van de laatste race. Jürgen lag op kampioenschaps koers na de allerlaatste boeironding en moest alleen zijn positie (2e) naar  de lonkende finish handhaven. Maar  zijn keuze van finishen bij het  startschip pakte verkeerd uit, Hans koos een koers naar  de dichter bij liggende pin en rukte op van  vijf naar  twee en werd kampioen met  één puntje voorsprong. De 27 (drie in een double samenstelling) deelnemende Sunfishes konden al met  al  flink oefenen met licht weer zeilen begeleid door de race commissie  bestaande uit  Edwig, Jan, Joshue, Theo, Daan, Ruud, Krik, Bente, Henry en fotografe Cisca.