Aftellen naar WK begonnen

Nog een weekje en dan start het WK Sunfish op Bonaire. Dat moet ik eigenlijk in meervoud schrijven, want in de eerste week zijn de “Sunfish Worlds” en in de tweede week de “Masters Sunfish World” gelijk met de “Youth Sunfish Worlds”. Het wordt voor Bonaire met afstand het belangrijkste sport evenement van dit jaar. De voorbereiding zijn meer dan een jaar geleden gestart en ondanks dat zijn er nog een paar “uitdagingen”. Zo heeft als gevolg van orkaan “Dorian” een container met spulletjes op weg naar Bonaire de nodige vertraging opgelopen.

De Nederlandse delegatie bestaat voor de Sunfish Worlds uit: Paul van Alphen, Ronald van Asselt, Eugene Hendrikx en ondergetekende. Aan de Master Sunfish Worlds doen Robbert Dieperink en ondergetekende mee (ik help de organisatie ook met wat ICT dingetjes) . Het “wal team” bestaat uit ons SRCN ere-lid Greet Dekker!.

Unaniem is gekozen om als “Team NED” te verschijnen en niet “Team NL” omdat “NED” de officiĆ«le World Sailing afkorting voor ons land is. De polo’s zijn gedrukt en hopelijk krijg ik de koffer dicht…

De WK is vanuit Nederland op verschillende manieren te volgen: allereerst via https://sunfishworlds.org/ . Via die webstek kan je de links volgen naar Facebook, Youtube (video), Twitter en Irista (foto’s).

Bonaire heeft een bijzondere primeur: voor het eerst gaan deelnemers zeilen met een tracker app. Die maakt het mogelijk om de races achteraf na te spelen op http://app.i-sail.com/eventDetails/387 . Hiervoor neem ik 100 water dichte telefoon zakjes mee, dat wordt dus stampen met die koffer!

O ja: ik heb ook nog 15 kilo spandoeken bij me!

Gerard Vos

NED 458, maar op de Worlds: 4961