Women NA Championship

Liefst 42 dames lagen aan de start bij het Women North American Championship! De Sunfish klasse is bepaald “alive and kicking” in de USA. Het evenement werd gezeild bij de Niantic Bay Yacht Club , in de buurt van New York.

Voorzover ik weet was dit het eerste grote kampioenschap wat live via een Youtube stream te volgen was. Zelfs met drone beelden en live commentaar van Will Kresic, de USSCA President.

Op zaterdag niet veel wind; Marguerite Koehler zeilde zich met 7-5-3-1-3-1 naar plaats 1, gevolgd door Gail Heausler (1-1-6-9-10-2-1) . Op zondag totaal ander weer: de dag begon zelfs met uitstel vanwege t e v e e l wind. Opnieuw 6 (!) races, waarbij Gail met 1-2-1-2-1-2 liet zien dat die haar weertje was en uiteindelijk door de aftrek van de zaterdagse 9e en 10e plaats zelfs royaal als eerste eindigde. Het was verder een uitstekende dag voor Lyndsay Stockwell, met een nette serie 2-1-2-3-2-7.

Top 5:

  1. Gail Heausler (19 punten)
  2. Marguerite Koehler (27)
  3. Lyndsay Stockwell (33)
  4. Nancy Jaywork (34)
  5. Elizabeth Clinton-Genovese (45)

Voledige uitslag

Robbert Dieperink Previous post Youth/ Master Sunfish Worlds
Next post Eight Bells – Gordie Geick