Rudy Dovale Races 2021

22 augustus j.l werden de traditionele Rudy  Dovale races gevaren. Hoewel onze lifetime dealer/sponsor/vriend niet  meer onder ons is worden ter zijner nagedachtenis zijn races gewoon voortgezet. Een leuke opkomst van 21 zeilers verdeeld in 2 klassen die wel  tegelijkertijd dezelfde baan voeren zorgden voor een spectaculair schouwspel.  In race 1 waren de gedoodverfde favorieten Bas en Jürgen dermate  “kayente”” om scherp  te starten dat  ze beiden een vermeende valse start maakten. Achteraf onnodig starten zij opnieuw om zich  bij de finish op plaats 3 en 6  terug  te vinden. Werk aan de winkel dus. Dat deden beiden uitstekend in races 2 en 4 door beiden een afgetekende 1e en 2e te scoren. Race 3 leek ook een  overwinning voor dit  duo  te worden maar dermate verrukt  van het  prachtige zeilweer  besloten beiden er een extra kruisrak aan vast  te plakken en rondden zij de finish boei  aan de verkeerde kant! Gewaarschuwd door de runners- up besloten ze toch maar alsnog te finishen  waarna de ISAF in Londen er aan te pas moest  komen om de al dan niet  legaliteit waarop beide kanonnen  waren gefinished te beoordelen. In de B-klasse liet nieuwkomer Kabir Tombat zien dat  hij de sunfish kneepjes snel onder de knie had, een 2e plek om te beginnen werd gevolgd door allemaal  bullits. Na afloop  volgde op zeilhaven Asiento  de prijsuitreiking  die uiteraard door Jacqueline Dovale -Graafland werd verricht.

Previous post 2021 Zeewedstrijden
Next post Eight Bells: Victor Manning