1980 SRCN Jaarverslag

Het aantal Sunfish bladen is beperkt tot 1 dit jaar aangezien zakelijke beslommeringen de beschikbare tijd drastisch beperkt hebben. Dit nummer bevat echter zoveel lektuur dat we hopen dat het gemis van het afgelopen seizoen weer is goed gemaakt.
Het is een roerig seizoen geweest.
Allereerst is een oefenevenement gehouden in Vinkeveen, waar 12 enthousiaste Sunfish zeilers in stromende regen een wedstrijd zeilden. Deze race werd gewonnen door Henk Nauta na een spannende strijd met Geert Doctor en Jan Dekker. De dag werd besloten met een gezamenlijke broodmaaltijd in de kantine van Frans Zaal te Vinkeveen.
Het volgende evenement waar de Sunfish ten tonele verscheen was de Kleine Sneekweek op het Sneeker meer, een evenement waar over 4 dagen 4 wedstrijden verzeild werden. Hier toonde Geert Doctor zich oppermachtig door 3 van de 4 races op zijn naam te zetten.
Er waren wederom 12 Sunfishes aan de start verschenen. Als bijzonderheid kan nog vermeld worden dat dit evenement met toestemming van het K.N.W.V. verzeild werd. Een eerste stap naar erkenning door het K.N.W.V. dus.
Over het wereldkampioenschap op Aruba, het Europees kampioenschap en het Nederlands kampioenschap vindt U aparte verslagen.
Het Nederlands kampioenschap veroorzaakte nog grote problemen voor de klasse organisatie aangezien het K.N.W.V. toestemming geweigerd had om het evenement te laten doorgaan. Hierdoor was het onmogelijk het evenement door een zeilvereniging te laten organiseren, zodat de klasse organisatie zich voor het feit gesteld zag het watergebeuren ook in eigen hand te moeten nemen.
Dan komen er o.a. de volgende problemen om de hoek kijken: organiseren van materiaal zoals: start- en finishschip, boeien, vlaggen, wedstrijdcommitee en protestcommitee.
Dit alles moest geregeld worden in een periode, dat vele mensen op vakantie waren. Dat het allemaal nog gelukt is blijkt uit het bijgaande verslag.
Een bijzonder woord van dank zou ik nog willen richten aan de families Morsman, Steenhagen en Dekker, die welwillend hun schepen en zichzelf ter beschikking hebben gesteld om het evenement te doen slagen.
In het naseizoen zijn nog 2 evenementen verzeild respect, in Langweer (16 deelnemers) en Medemblik (29 deelnemers). Het gaat de goede kant op met de Sunfish Racing Class Nederland, op het moment dat dit boekwerkje verstuurd is hebben wij 53 leden volgens bijgaande lijst.
Tot ziens op de najaarsvergadering en veel zeilplezier.
Henk Nauta

Previous post 1980 1e Open NK Sunfish – Harderwijk
Next post 1981 Sunfish Worlds report