Jan Walig overleden

Hierbij de droevige mededeling, dat een van onze oudste leden en erelid JAN WALIG  op donderdag 2 maart j.l. op 91 jarige leeftijd is overleden.
Tot 2007, dus al 81 jaar oud heeft Jan nog mee gedaan aan het Nederlandse Sunfish  Kampioenschap. Vanaf 1980, het eerste NK Sunfish, tot 2007 heeft  hij (en ik denk ook meer dan iemand anders) wel 25 x hieraan deelgenomen.
Met veel wisselend succes: kampioen in 1983 (Medemblik), in 1987 (Hoorn) en 1991 (Uitdam). In de 80er en begin 90er jaren vaak 2de, 3de of 4de. Daarna  werden de plaatsen wat lager en hij ouder, terwijl er veel jongere zeilers ook beter gingen Sunfishzeilen. Het bleef altijd wel een uitdaging om vóór  Jan te eindigen, wat mij overigens slechts een enkele keer tot mijn grote  voldoening is gelukt!
Jan was altijd heel zorgvuldig met z’n bootje bezig, maar zeker altijd bereid  anderen, vooral “nieuwkomers” te helpen met het optuigen van hun Sunfish.  Ik denk, dat veel van onze oudere leden allemaal wel een of ander bijzonder  verhaal betr. Jan kunnen vertellen. Zelf is mij o.a. bijgebleven, dat hij vanuit Monnickendam zeilend in z’n Sunfish naar Heeg is gevaren. Op de Fluessen wind 6 pal achter, dus met hoge golven z’n boot overeind gehouden en veilig  in Heeg (s-avonds laat) aankwam!
Wij verliezen in Jan een goed, kleurrijk en bijzonder Sunfishlid en wensen  Hetty, zijn vrouw, veel sterkte om zonder Jan verder te gaan.
Namens bestuur S.R.C.N.
Greet Dekker-Bruning.

Previous post Carnavalsraces Curacao 2017
Next post Koop een Sunfish!