1993 SRCN Jaarverslag

HISWA 1993:
Dit jaar stond er weer een Sunfish op de stand van het KNWV en doordat er een nieuwe boot stond, hadden wij toch heel wat aanloop, hetgeen resulteerde in een aantal nieuwe leden. Jan Walig heeft van de 9 dagen er 3 voor zijn rekening genomen. Op de andere dagen werd de stand “bemand” door Albert IJtsma,Hans en Binie Veger, Ineke van Leenders, Klaus en Corrie Schneider, Terry van Velsen, Gijs van Omme, Andre Christiaan en Petra Siebelink.

ZEIL WEDSTRIJDEN:
Het zeilseizoen 1993 begon redelijk goed met de Openingswedstrijden op 25 april op de Wijde A A. Het weer was goed en er waren 15 deelnemers. Daama was het even mis, want het Klasse -evenement in Uitdam ging nl. niet door. De vervangende Pinksterwedstrijden U-93 in Uitgeest op het Alkmaardermeer werden door storm geteisterd, zodat er alleen op zaterdag gevaren kon worden. Op zondagmorgen, de wedstrijden waren al afgelast, konden een paar Sunfishzeilers het toch niet laten om even voor de haven te gaan ” spuiten”. Dit ook om ook wat respect voor onze bootjes bij de andere klassen bij te brengen!
Aan de wedstrijden in Vinkeveen, op 12 en 13 juni deden 13 zeilers mee. Gijs van Omme was daar met 13 punten de grote winnaar. Gevolgd door Paul van Alphen met 25,7 punten. Onze jongste zeiler Reinout Boender verbaasde iedereen door een wedstrijd als 2e te eindigen! Later in het seizoen zou blijken dat dit niet zomaar een uitschieter was.
Aan de geplande wedstrijden in Heeg op* 11 en 12 juli werd niet deelgenomen, doordat er te weinig inschrijvingen waren. Een aantal zeilers waren met vakantie en 6 zeilers waren naar Sicilie om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen.
Een uitgebreid verslag daarover stond in het Sunfish Nieuws, maar nog wel mag even vermeld worden, dat Andre Christiaan Europees Kampioen 1993 is geworden.
Het “Rondje Tiengemeten” was ook weer een groot succes, mede dankzij het prachtige weer; zon en wind. De familie Schneider had weer voor mooie prijzen gezorgd en de familie Dekker voor een snelle rubberboot. Deze hoefde echter niet “bij te springen”; er was genoeg wind en iedereen kwam zonder problemen op tijd weer teruggezeild. De “bemanning” van de rubberboot kon zich naar hartelust vermaken met waterskieen.
Overigens waren er jammergenoeg maar 11 deelnemers. Gijs van Omme werd in een spannende eindsprint met Jurgen Schneider nummer een. Een heerlijke zeildag met een gezellige barbecue als afsluiting.
De Alkmaardermeerweek werd gewonnen door Reinout Boender met op de 2e plaats Jan Walig. In totaal waren er 12 Sunfishes.
De Nederlandse Kampioenschappen werden tijdens de eerste 2 weekenden in Heeg verzeild en Jaap Bark was weer de overweldigende kampioen met 0 punten! Eenmaal eindigde hij als 2e, maar die wedstrijd kon hij aftrekken; wat een luxe!
Gijs van Omme werd met 20,4 punten 2e en Paul van Alphen met 49,7 punten 3e.

De Nederlandse Kampioenschappen werden tijdens de eerste 2 weekenden in Heeg verzeild en Jaap Bark was weer de overweldigende kampioen met 0 punten! Eenmaal eindigde hij als 2e, maar die wedstrijd kon hij aftrekken; wat een luxe!
Gijs van Omme werd met 20,4 punten 2e en Paul van Alphen met 49,7 punten 3e. FINANCIEN:
Het saldo van de Postbank + de Sterrekening bedraagt eind 1993: f. 9.597,56; een heel bedrag, maar er wordt gespaard voor een evt. te organiseren Intemationaal Masters kampioenschap.
LEDENADMINISTRATIE:
Er hebben zich dit jaar 8 nieuwe leden aangemeld, maar 9 hebben hebben hun lidmaatschap opgezegd; een aantal met een hele vriendelijke brief. Helaas hebben wij 6 leden moeten afvoeren, hetzij door wanbetaling, hetzij dat zij verhuisd zijn en geen nieuw adres hebben achtergelaten.

Previous post 1993 14e Open NK Sunfish – Heeg
Next post 1994 15e Open NK Sunfish – Workum