2000 21e Open NK Sunfish – Workum

Dit jaar dus weer als vanouds in Workum en kamperen op ons “eigen” door bosjes beschutte veldje. Was maar goed ook, want vrijdag stond er een behoorlijk frisse wind, maar die was zaterdag helemaal weg en wel regen! Slechter kon het niet. Dus nadat er vrijdag wel goed gezeild had kunnen worden en er 2 wedstrijden gevaren waren, was het zaterdag afzien! Geen wind, maar wel regen en toen men met veel moeite naar het startschip was gedreven en daar een tijd kouwelijk had liggen ronddobberen, werd er toch afgeblazen; de wind was weg en bleef weg.
Onze voorzitter, Albert Ytsma, had gelukkig een soort “housewarmingparty” georganiseerd t.g.v. zijn nieuwe riante onderkomen in Koudum op 7 km. afstand van Workum. Met een grote barbecue, een houtvuur en het grote zonnescherm “uit” werden regen en kou getrotseerd en de goede wijn en het heerlijke eten deden de rest. Overigens was er eerst nog vergaderd, waarbij node afscheid van Rob van der Gulik werd genomen als bestuurslid , omdat hij naar Nieuw Zeeland gaat emigreren. Ook de JAARPRIJS 1999 werd uitgereikt en wel aan Hans de Waard, die slechts 1 punt meer vergaard had dan Jurgen Schneider.
En zo eindigden zij ook weer in de uitslag van het Kampioenschap, maar dan met 3 punten verschil.
Paul, die al een aantal keren kampioen is geweest, eindigde “slechts” op de 3e plaats en dan nog wel met hetzelfde aantal punten als Job, maar in zo’n geval is de laatste wedstrijd bepalend. Verder blijkt uit de uitslag, dat de enige vrouwelijke deelnemer, Miranda, een groot aantal mannen achter zich gelaten heeft.

Previous post 1999 SRCN Jaarverslag
Next post 2000 Sunfish Worlds report