Presentatie Wedstrijdreglement


Pakweg 20 leden van de SRCN en de ZWV Noord AA waren vrijdagavond 23 maart aanwezig bij deze stoomcursus wedstrijdregels. Henk Plaatje begon met de stelling dat 5% van de regels werkelijk belangrijk zijn. Vervolgens werden die regels aan de hand van 66 (!) prachtige animaties uit de doeken gedaan en toegelicht. Het ging er bijzonder interactief aan toe, waarbij Henk direct inging op vragen uit de zaal (waarvan zo te horen de meeste betrekking hadden op echte incidenten). Het was tevens leerzaam om te horen hoe Henk in de praktijk als umpire/ protestcommissie tegen situaties aankijkt.Op de webstek van Henk is veel informatie te vinden Daarnaast zijn er op internet verschillende sites te vinden waar je je kennis kan testen. Een mooi voorbeeld daarvan is de Rules Quiz van UK Halsey (Let op! Wat wij over bakboord noemen, heet in het Engels starboard tack en stuurboord is port tack! ).

Hyperlink

http://www.plaatje.info

Previous post Open Italiaanse Kampioenschappen
Next post YouTube