Wim van der Gulik Sunfish Zee wedstrijden


Afgelopen weekend was op Curcaco de revival van het Sunfish wedstrijd zeilen op zee. En hoe!!De omstandigheden waren extreem zwaar met een wind van 27-32 knopen waarbij bijna iedereen wel een keer omsloeg en alleen de absolute keizer van de het zware weer, Stephen Smeulders, zijn boot recht wist te houden. Maar ook hij moest er bijna aan geloven en voor het goede begrip: niet aan de loefzijde. Een prachtig parcours was uitgelegd tussen Fuik en het klassieke directie strandje en met 15 boten op de startlijst en een sponsor voor de zeer fraaie prijzen – Wim bedankt voor je initiatief – waren er vele gunstige randvoorwaarden behalve dat die ene die niet beinvloedbaar is. Uiteindelijk werd eensgezind besloten race # 3 te cancelen, het zou met vermoeide zeilers teveel risico geven op mens en materiaalpech. Helaas zijn er geen fotos beschikbaar van de zee hectiek, zelfs de modernste cameras hebben nog geen sluitertijd die snel genoeg is de extreme snelheden van onze Sunfishes vast te leggen. Zoals verwacht won Stephen Smeulders met grote overmacht waarbij Bruce Brandt verraste door een prachtige tweede plek te veroveren. Volgende race, die niet meetelt als kwalificatie, de Curacao Regatta.

Previous post Sunfish art Jeff Suntala
Next post RomyRig