Lekker gezeild!


Bij Het Kruis van Heeg op de Fluessen waren 3 klasses gestart toen de wedstrijdleiding vanwege bliksem de wedstrijd afbrak. Toen de bui was overgewaaid zijn alle 70 deelnemers alsnog gestart. Na 1 uur varen zaten we prompt weer in een onweersbui met een kortstondige 7 Bft. Ik geef toe: ook voor mij even in survival-mode varen. De rest van de wedstrijd ging in een leuke 3 Bft. Na 32 (!) km varen bleek ik de SW klasse gewonnen te hebben.

Op mijn thuiswater, de Rhederlaag, waren in hetzelfde weekeinde ook wedstrijde, Op zaterdag is niet gevaren vanwege onweersbuien. Op zondag kon ik dus meestarten. s;Morgens was het er nog relatief rustig (3 Bft en in de buien 5), maar na de middag was het structureel 5 met uitschieters daar ver boven. De GPS heeft geen nieuwe record snelheid gemeten (slechts 23,5 km/u); daarvoor waren de golven te hoog. Alle heats gewonnen (= als eerste aangekomen), dus alweer met een prijs naar huis! Wat kan je met een Sunfish toch heerlijk veel wind hebben en onvoorstelbaar lekker raggen over de plas.

Previous post Brons voor Just op de JOS
Next post Sunfish look-a-like op de Hiswa te Water