2012 33e Open NK Sunfish

Juni:

Er waren 11 inschrijvingen, maar zaterdagmorgen melden zich 10 zeilers, die het slechte weerbericht met flinke wind trotseerden. Uiteindelijk werd de 1ste start uitgesteld tot 3 uur in de hoop, dat er nog die dag 2 wedstrijden gevaren konden worden. FJ’s en Sunfishes gingen “het woeste water op” en dat kwam sommigen duur te staan!
Volgens “ooggetuigen” gingen de FJ’s stuk voor stuk om. Bij de Sunfishes ging het iets beter, sloegen er ook om en 1 of 2 zeilers wel 2x. Gevolg hiervan was, dat er een 1, 3 ra’s en 1 giek gebroken zijn!

Drie zeilers haalden de finish: Paul 1 – Piet 2 – Hein 3. Pepeijn Bos haalde de finish ook zonder brokken, maar er was iets mis gegaan, waardoor hij gediskwalificeerd werd; heel jammer voor hem.
De overige deelnemers: Mike Nuys, Gerard Vos, Mark Simmeren, Terry van Velzen, Robert van Bruinessen, Job Habraken werden of gesleept of konden nog “op eigen kracht” naar de haven varen zonder te finishen.
Op Camping Sudersee werd daarna nog even zeer kort de Jaarvergadering afgehandeld en door de blijvers gezellig gebarbecued. Nog te vermelden, dat in die tussentijd Robert van Bruinessen naar Koog a/d Zaan is gereden om nieuwe ra’s, een giek en een mast op tehalen, zodat de onfortuinelijke zeilers, dat die avond nog allemaal konden overzetten.
Helaas vprgeefse moeite, want zondagmorgen de zeilers te horen, dat de wedstrijden voor de hele dag waren afgeiast. De wind en de siechte verwachting voor die dag was de spelbreker.
Er wordt nu in overleg gezocht naar een alternatief, want er zijn ook nog prijzen te winnen!
Ook een herkansing voor de zeilers, die nu verhinderd waren.

September:

In tegenstelling tot het weekend van 23 en 24 juni, toen slechts 1 wedstrijd gevaren kon worden vanwege de stormachtige wind, was het dit weekend af en toe zoeken naar wind. Maar dat is dan ook het hele kleine minpuntje,want wat een heerlijk warm, zonnig zomerweer! Genieten voor iedereen.Zaterdag i.p.v. 3 wedstrijden, maar 2 omdat de wind om een uur of 3 helemaal op was. En de wind die er was, was zeer wisselend en dat pakte voor sommige zeilers soms zeer goed uit. Vandaag nog warmer en gelukkig een heerlijk lopend windje, dus 3 wedstrijden.De laatste wedstrijd was het nog heel spannend, omdat Paul ook nog kans had om Piet te verslaan, maar dan moest hij wel als eerste eindigen. Maar Mark ging de 2 laatste wedstrijden als een speer en was niet te kloppen door Paul. Dus Piet prolongeerde zijn kampioenstitel en Paul 2de met slechts 1 puntverschil.

Een gezellige afsluiting pet prijsuitreiking voor Sunfish en Laser zeilers (die vandaag ook met 20 boten hun wedstrijd voeren). Marie Christine deelde de Sunfishprijzen uit en begon met het overhandigen van de JAARPRIJS 2011 aan Paul, ondergetekende een prachtig boeket als een soort damesprijs envoor de eerste 3 een mooi poloshirt met passende opdruk. En last but not least voor Piet de Kampioenswimpel. Daarna waren een aantal Laserzeilerser als de kippen bij om hem in het water te jonassen. Al met al een uitgelezen zeilweekend mede ook door het prima werk van het wedstrijdcomite!

Previous post Piet wint Alkmaar Open 2012
Next post Sunfish 60 jaar!