2013 34e Open NK Sunfish

Afgelopen weekend 23 en 24 augustus werd er “gestreden” om het Nederlands Sunfish Klassekampioenschap.
Gezien het weer van de dagen ervoor, waren de weersomstandigheden heel redelijk: beide dagen ‘s-morgens nog een bui, verder droog en zon met een wisselende wind van 2 tot 5.
De Sharpies hadden weer hun jaarlijks evenement bij De Doordrijvers en het bleek een goede combinatie: men had geen “last” van elkaar.
Hein van der Lingen had heel erg z’n best gedaan om zoveel mogelijk sunfishes aan de start te krijgen en uiteindelijk waren dat er toch nog 12 met 3 fervente Doordrijver Laserzeilers, die het weleens wilden proberen in zo’n Sunfish.
Zij ondervonden dat zeilen met dat “simpele” bootje toch niet zo eenvoudig is. Maar met een minder goede start op zaterdag (5-5-6) wist Freek de Miranda op zondag met een 2-4-2 toch op de 3de plaats overall te eindigen. Hij was niet “over een nacht ijs” gegaan en had na de lste dag zich via internet zeer verdiept in Sunfishhandling.
Piet bleek weer de Primus inter Pares te zijn; hij had de luxe om een 2de plaats als aftrek te hebben! Paul na vele jaren kampioen te zijn geweest, is nu al 5 jaar tweede geworden. Hij had overigens nog wel het genoegen om 2x voor Piet te eindigen.
Marie Christine onze enige damesdeelnemer wist toch nog een paar keer 4 mannen achter zich te laten met 2 x een 7de plaats. Eindigde met 40 punten op de 10de plaats, net zoveel punten als Frans van den Eeckhout, maar de laatste wedstrijd eindigde hij hoger, vandaar.
Greet had voor praktische en eetbare prijzen gezorgd voor 1, 2 en 3 en in navolging van De Doordrijvers ontving na loting Frans de MIDDENPRIJS,Hans de AANMOEDIGINGSPRIJS en Marie Christine de DAMESPRIJS.
Piet kreeg eindelijk weer ter plekke de prachtige WISSELPRIJS en zelfs met vooruitziende blik ook het naamplaatje 2014 er al op. En last but not least de KAMPIOENSWIMPEL uit handen van jurylid Gerard Porsius.
En traditiegetrouw werd hij daarna in het water gejonast.

Previous post Video: LP Sailboat Factory in Rhode Island
Next post Tell-tales record!