2015 36e Open NK Sunfish – Kinselmeer

Paul van Alphen heeft dit weekeinde het ONK Sunfish gewonnen.
Alweer voor de derde keer werden deze kampioenschappen gehouden op het Kinselmeer en samen met het wedstrijdcomité van De Doordrijvers. Ondanks het (te) geringe aantal deelnemers toch een spannend en gezellig wedstrijdevenement.
Twee heerlijke zomerse dagen (wat ook bij de Sunfish past!) met zaterdag een “lopend” windje en zondag een wind, die opliep tot dik 5 met uitschieters naar 6. Wat voor de mannen nog net te doen was, maar Marie Christine moest na 2 wedstrijden toch afhaken:”ik kreeg mijn schoot niet eens meer aangetrokken”. Met zoveel wind blijkt het toch meer mannenwerk.
Overigens in de eerste wedstrijd liet zij zich toch “zien” door als 5de te eindigen.
Na de eerste dag stond Paul redelijk aan top met 4 punten, Piet 2de met 6 en Freek 3de met 8 punten. Maar zondag werd het echt heel spannend doordat Freek de eerste 2 wedstrijden als eerste over de finish ging. In de eerste wedstrijd werd Piet  2de en Paul 3de, vlak voor de finish van de tweede wedstrijd profiteerde Freek nog van een “oploef” duel tussen Paul en Piet: Paul haalde Piet wel in, maar kon niet verhinderen dat Freek van de 3de naar de 1ste  plaats ging. Het spreekwoord: 2 honden vechten om een been en de 3de gaat ermee heen, was hier helemaal van toepassing. Na 5 wedstrijden en met nog één wedstrijd te gaan, was het verschil tussen de drie heren slechts 2 punten. …..
De kijkers op de wal keken met grote spanning naar de laatste beslissende wedstrijd en Paul zag toch weer kans om als eerste te finishen en daarmee voor de 10de keer Nederlands kampioen te worden. Piet 2de en Freek 3de, maar ondanks evenveel punten als Piet werd hij overall 2de door z’n 2 eerste plaatsen.
De prijsuitreiking was weer gezellig en er was voor alle deelnemers een leuke prijs en voor de Kampioen natuurlijk nog extra de prachtige wisselprijs, waarop door voorzienigheid gelijk al
zijn naam en jaartal opgeplakt kon worden. En traditiegetrouw ook weer voor de zoveelste keer tewater. Al met al een fijn weekend, mede door de prima toegeruste locatie van WSV De Doordrijvers.
 

Previous post PanAm Games 2015
Next post Ortlieb