2016 37e Open NK Sunfish

Alweer voor de vierde keer werden deze kampioenschappen gehouden op het Kinselmeer en samen met het wedstrijdcomité van De Doordrijvers. Ondanks het (te) geringe aantal deelnemers toch een spannend en gezellig wedstrijdevenement

De eerste zondag 5 juni bracht het weer nog wat zonneschijn over dit kampioenschap; er waren slechts 5 deelnemers, terwijl er 10 verwacht waren!
Wegblijvers hadden allen een goede reden om die dag niet mee te zeilen, dat wel. Jammer voor hun, want het werd een prachtige, zonnige en winderige zeildag.
Na deze dag stond Piet officieel op de 4e plaats, omdat hij bij 1 wedstrijd een mankement aan z’n boot had en daardoor een kreeg en 11 punten erbij bij de 1 en 2, zodat het er 14 werden. Maar uiteindelijk kwam dit helemaal goed, omdat er een aftrek is bij 6 wedstrijden.


Zaterdag 18 juni, was het nog treuriger gesteld met het aantal deelnemers, maar het goede nieuws was, dat de beste 4 Nederlandse zeilers weer aan de start kwamen. Weer prima zeilweer met wind die steeds sterker werd en het werd heel spannend, want Piet had na 5 wedstrijden (met aftrek) 5 punten en Paul 6. Dus om weer kampioen te worden moest Paul voor Piet finishen, hetgeen lukte.
De kijkers op de wal keken met grote spanning naar de laatste wedstrijd en Paul zag toch weer kans om als eerste te finishen. Daarmee hadden Paul en Piet een gelijk aantal punten, behaald met evenveel 1e en 2e plaatsen. Bij zeilen bepaald dan de laatste wedstrijd het eindresultaat: Paul Nederlands Kampioen dus!

Overigens ontliepen Hein en Hans elkaar ook niet veel, slechts 1 punt verschil. Ondanks alles, toch een gezellige prijsuitreiking met voor alle 4 een praktische leuke prijs en voor Paul uiteraard de mooie wisselprijs en de kampioenswimpel van het Watersportverbond.
Men sprak nog wel de hoop uit, dat er voigend jaar toch zeker 10 deelnemers moeten zijn en dat zij dan zeker ook weer “van de partij” zullen zijn!

Previous post Ridder Van Aanholt
Next post 2016 Sunfish Worlds Colombia