1989 SRCN Jaarverslag

Het seizoen 1989 begon met wel zeer koude Openingswedstrijden op 16 april in Medemblik, maar de rest van deze zomer maakte alles goed. Schitterende weekenden op de Wijde AA en Vinkeveen; jammergenoeg had het weer net een inzinking tijdens het weekend te Heeg. De Alkmaarder-meerweek/weekend maakte weer alles goed wat zon betrof; de wind liet het toen weer afweten en ook de 2 weekenden van het Kampioenschap te Harderwijk hadden wij niets te klagen. Iedereen kwam toen aan zijn trekken, omdat er alle soorten van wind was, dus voor zowel de zwaar-als lichtweerzeiler.
Gelukkig vertoonde het aantal deelnemers aan de wedstrijden weer een opgaande lijn; aan het Familieweekend op de Wijde Aa deden zo’n 18 Sunfishes mee en mede dank zij het schitterende weer was dit een groot sukses.Jurgen Schneider was bij alle wedstrijden nr. 1!
Aan de wedstrijden op Vinkeveen deden 11 zeilers mee en Gijs van Omme werd hier met vlag en wimpel nr. 1, gevolgd door Terry van Velsen en Jan Walig.
Aan het weekend van de Alkmaardermeerweek deden 9 zeilers mee. De sprintwedstrijden op zaterdag werden gewonnen door Rob v.d.Gulik, ter-wijl op zondag Jan Walig eerste werd, op de MhielenM gevolgd door Jan Dekker (de 2 echter “senioren” van de Sunfishklasse) .
Vijftien zeilers streden om het. nederlands kampioenschap, dat overigens met veel overmacht (6 eerste plaatsen) door Jaap Bark gewonnen werd.
Op de valreep werd nog door een aantal zeilers dee1genomen aan de Wijnmaand-wedstrijden op 7 en 8 oktober op het Alkmaardermeer. Hiervoor had Jan Walig zich erg ingespannen, maar desondanks deden er maar 6 Sunfishzeilers mee. Winnaar werd Gijs van Omme, gevolgd door Rob v.d. Gulik.
Begin 1989 telde de klasse 55 leden en aan het eind van het jaar 61; 8 nieuwe leden hebben zich aangemeld en 2 leden hebben tot nu toe opgezegd.
In 1989 stond er ook weer een Sunfish op de stand van het Kon.Ned. Watersport Verbond. Jan Walig heeft de meeste dagen als standbemanning voor zijn rekening genomen, maar ook Ineke van Leenders, Albert IJtsma en Hans Veger en Terry v.Velsen hebben hun steentje bijgedragen.
Altijd weer een goede promotie voor de Sunfish.
In 1989 zijn er geen Wereldkampioenschappen gehouden, omdat de geplande wedstrijden in Peru door binnenlandse problemen aldaar niet door konden gaan ofwel men wilde geen risico’s nemen.

Previous post 1989 10e Open NK Sunfish – Wolderwijd
Next post 1990 Sunfish Worlds report