1992 SRCN Jaarverslag

In 1992 werd er door geen enkele nederlandse zeiler deelgenomen aan het Wereld Kampioenschap in Houston V.S. Na Curasao moet er kennelijk weer gespaard worden voor een dergelijke verre reis.
De International Sunfish Class Association (ISCA) wil dolgraag, dat wij hier in Nederland een WK organiseren, maar het probleem van de ni^uwe boten is vooralsnog te groot.
Het aantal deelnemers aan de zeilevenementen was in dit jaar minstens even groot als in 1991, dus gemiddeld 12, met als uit-schieter uiteraard de Nederlandse Kampioenschappen met 17 boten.
Er was zelfs een “buitenlandse” deelnemer nl. Ernie Kervel van Aruba zeilde zowel de NK als de Alkmaardermeerweek. Bij deze laatste werd hij verrassend derde.
Nederlands Kampioen werd Gijs van Omme, die Jaap Bark maar net voorbleef; het was tot de laatste wedstrijd heel spannend.
In de daarop volgende Alkmaardermeerweek werd Gijs echter ruim-schoots verslagen door zijn zoon Diderik, die 6£n werd.
Het “Rondje Tiengemeten1′ was weer een groot succes ondanks het gebrek aan wind, maar dankzij het mooie weer en de onderlinge gezelligheid. Door de familie Schneider waren 2 mooie prijzen verzorgd, nl. T-shirts met een eigen ontworpen en geschilderde voorstelling van het eilandje Tiengemeten.
Gijs van Omme deed dit jaar als Nederlands Kampioen mee aan de Primus-Inter-Pares wedstrijden, die elk jaar op een weekend in oktober georganiseerd worden door de 16m2 Klasse. Alle klasse-kampioenen worden hiervoor uitgenodigd en zeilen dan tegen el-kaar in een ter beschikking gestelde 16m2. Overigens vaart de eigenaar van de boot mee als bemanning. Om de een of andere reden lukte het Gijs niet echt om een rol van betekenis te spelen.
Maar hij vond het wel een unieke ervaring!
HISWABOKAAL 1992 **
Jan Walig heeft als Ned.Kampioen 1991 meegedaan aan de wedstrijden om de Hiswabokaal, die op een zondag eind februari(i) 1992 werden gezeild bij het Scheepvaartmuseum te Amsterdam. Het VOC schip diende als startschipi Het resultaat van de Sunfish was niet om naar huis te schrijven, maar het had wel als resultaat, dat er een groot artikel over Jan en de Sunfish in de Telegraaf kwam. Daardoor kregen wij weer enige reakties van mensen, die interesse hadden in de Sunfish.LEDENADMINISTRATIE


In 1992 zijn de volgende leden lid geworden: E.Moret, D.J. Bovenberg, C. van Aanholt, fam van de Berg en de fam. van Berkel.
Er heeft niemand officieel zijn lidmaatschap opgezegd, zodat er eind 1992 67 Sunfishleden zijn.

Previous post 1992 13e Open NK Sunfish – Alkmaardermeer
Next post 1993 Sunfish Worlds report