1990 SRCN Jaarverslag

Het zeilseizoen 1990 was voor 5 Sunfishzeilers al vroeg begonnen en wel in februari met de WK te Orlando in Florida. De resultaten waren wel niet over naar huis te schrijven. maar Greet Dekker. Jan Dekker, Andre Christiaan, Jan Walig en Gert Jan Zeestraten hebben er naar beste kunnen gezeild in een groot veld van 80 boten waarvan ongeveer de helft Amerikanen. Die houden grote competities om uitgezonden te kunnen worden en dat verhoogd wel hun “zeil-niveau. Greet was met een 61ste plaats nog de beste Nederlander.


In Nederland begon het seizoen met Openingswedstrijden op de Spiegel plas met wisselende wind, meer wel met veel zon. De Jaarvergadering kon zelfs op het terras van het Clubhuis gehouden worden. Deze wedstrijden werden gewonnen door Jan Dekker, die op de hielen ge-volgd werd door Jan Walig. Onze twee “Senioren” lieten dus duide-lijk merken, dat er deze zomer ook weer rekening met ze gehouden loest worden. ‘
-Het Familieweekend op 19 en 20 mei aan de Gouwzee werd mede door het mooie weer een sukses. Zaterdag werd er een echte wedstrijd zevaren met Rob v.d.Gulik als winnaar.
😕 Zondag zijn er zo’n 10 boten de Gouwzee over gevaren naar de Vuurtoren van Marken, daar de boten aan de dijk gelegd en even heerlijk in de zon gezeten, wat gedronken en gegeten en toen weer terug. ‘s-Avonds met z’n alien heel gezellig gegeten in het Mirrorpaviljoen.
-Aan de wedstrijden op Vinkeveen op 9 en 10 juni deden 11 boten mee en hier was Gijs van Omme ’’overall” winnaar -Dp zaterdag 30 juni en zondag 1 juli werd er in Heeg gezeild. Zaterdag lekker windje, 10 boten en Klaus Schneider als grote winnaar. Zondag stormde het, maar het wedstrijdcomit§ voer toch om de Sunfishes een verkorte baan te laten zeilen. Slechts 3 boten bleven in het geweld overeind en zeilden deze wedstrijd uit.
Te weten Paul v.Alphen (1), Jan Walig (2) en Gijs v.Omme (3). Zodat Jan Walig eerste “overall” werd gevolgd door Gijs en Paul.
Aan de Alkmaardermeerweek deden 10 Sunfishes mee, maar niet op alle dagen. Zelfs Onno Boers, die in Dubai woont en met vakantie in Nederland was, deed mee en werd 4e in het eindklassement.
Jaap Bark werd eerste, gevolgd door Jan Walig en Jan Dekker.
-Rondje Tiengemeten werd een sukses, ondanks het feit, dat de wind het aan het eind van de middag liet afweten en iedereen, behalve Jan Dekker en Jurgen Schneider, “binnengesleept” moest worden. Jan werd na 6 uur varen met een bootlengte voorsprong op Jurgen winnaar. De dag werd afgeloten met een gezellige barbecue onder echt tropische omstandigheden. Leuk was, dat Ernie Kervel uit Aruba ook meedeed.
De N.K. op de Spiegelplas werd weer door Jaap gewonnen, maar het kostte hem moeite om z’n “belagers” van zich te houden! Tweede werd Jurgen en derde Jan Walig.
-Het familieweekend van 22 en 23 September was heel plezierig, ondanks het niet al te beste weer.


In 1990 hebben zich 8 nieuwe leden aangemeld en 5 leden hebben hun lidmaatschap opgezegd, zodat er eind 1990 63 leden zijn.

Previous post 1990 11e Open NK Sunfish – Spiegelplas
Next post 1991 12e Open NK Sunfish – Uitdam